Velkommen!


Dette er en blogg om de bitte små tingene. Hele sommeren bor jeg i en bitte liten hytte i en bitte liten hage. Her leter jeg etter de bitte små gledene i livet. Jeg har opplevd å sovne i en drøm og våkne i et mareritt. Jeg har erfart at noen ganger er det lettere å glede seg over de små tingene enn å sørge over de store. Velkommen inn i min lille hage!

onsdag 14. september 2011

Sommerens siste safter

I dag har jeg fått mer enn jeg har turt å håpe på. I tillegg til superfint vær og god temperatur har Drømmeprinsen hjulpet meg med å beskjære ett plommetre. Trediskusjonene våre er legendariske langt utover landets grenser og vi er svært uenige om hvordan vi skal håndtere våre trær. 

Som om ikke sol og fred over Snickerboden allerde var julekvelden i seg selv, så ble jeg overrasket over at hagen fortsatt har mange godbiter å by på. En av dem er oktoberrosene mine som blomstrer som om de aldri skulle gjort annet, og med den iherdige innsatsen biene gjorde så er jeg tydeligvis ikke alene om å suge sommerens siste safter ut av de disse fine dagene i hagen.


mandag 12. september 2011

Spaghetti

Drømmeprinsen og Barte har trukket innomhus for lenge siden og begge to ser ut til å være godt fornøyd med det. Lilla jag derimot er ikke helt klar for å krype opp i sofaen enda og det resulterer i at jeg løper zikk zakk mellom alle regndråpene. Ikke om jeg hadde vært smal som en spaghetti hadde jeg klart å sno meg mellom dem og jeg kommer stadig rekende hjem våt som en druknet katt

Det gror sopp og mose på alt som oppholder seg utendørs og snart gror det sopp og mose på meg også. Problemet med det er selvfølgelig at ingen liker mosekledde, råtne kjerringer og jeg trenger gode råd for å holde motet oppe og hagesesongen gående en liten stund til...


søndag 4. september 2011

Die brucke

Lilla jag er meget stolt. Det er ikke ofte jeg åpenlyst skryter uhemmet av mine egne prestasjoner. Men det er jamen ikke ofte jeg bygger broer i hagen min heller. Jeg har fått det til nesten helt alene og til å være selvlært nybegynner vil jeg si meg godt fornøyd med resultatet!

For ca hundre år siden da jeg gikk på videregående hadde vi en tysk lærebok som het Die Brucke. Den røde tråden gjennom boka handlet om fred og forsoning i Europa. Min bro kommer trolig aldri til å bli kilde til fred og forsoning verken her eller noe annet sted i verden. Snarere tvert i mot er jeg redd den kan komme til å så splid mellom meg og Drømmeprinsen. Han er livredd for hvilke økonomiske og praktiske konsekvenser det kan komme til å få til våren når Lilla jag er uthvilt og med nytt mot begynner å grave ut en dam under broen. Når jeg skal legge opp utendørs strøm og vil ha pumpe og lys og karper og frosker og liv og røre.

For meg er det hele bare en lek. Det er en lek å tenke ut prosjektene og en lek å gjennomføre dem.

Dette er mitt bidrag til konkurransen "Byggverk i hagen" utlyst av Anne på Moseplassen.

 

NESTE SOMMER